La "Videoconferència" és molt més que reduir costos en viatges


Segons un estudi publicat per Polycom i la consultoria Wainhouse Rsearch, la videoconferència s'està convertint en una eina fonamental per a les organitzacions, siguin de la mida que siguin. 

L'informe mostra que el 94% del treballadors consideren que el benefici principal de la videoconferència és l'augment de l'eficiència i la productivitat; seguit en un 88 % per l'increment de l'impacte en les reunions; en el 87 % per la rapidesa en la presa de decisions, i en igual percentatge per la reducció de despeses i estalvi en els costos de viatges. 

Pierre Rodríguez, Vicepresident de Polycom per a Amèrica Llatina i El Carib, afirma que:

"Els números no menteixen. La col·laboració de vídeo és molt més que estalviar costos de viatges. A l'oficina o fora d'ella, les persones fan millor el seu treball quan tenen la capacitat de reunir-se i col·laborar cara a cara de manera virtual, per qualsevol dispositiu". 

A més, Ira M. Weinstein, analista i soci de Wainhouse Research, afegeix que:

“Hi ha una idea equivocada des de fa molts anys que la reducció del temps de viatge és l'únic factor "real" de la videoconferència. No obstant això, l'estudi mostra que els beneficis menors que inclouen la millora d'eficiència i productivitat, així com l'augment de l'impacte durant les reunions, compleixen una funció important en la proposta de valor de la videoconferència".

Per una altra banda, l'estudi mostra que els dispositius més utilitzats per l'usuari són els ordenadors de taula i notebooks en un 71 %, mentre que el 65 % ho fa mitjançant sales de videoconferències, dissenyades especialment per a aquest fi. Les tablets i smartphones guanyen protagonisme, i ja els utilitzen més del 30 % dels usuaris. 

En aquest sentit, la major part dels enquestats esperen que l'ús de dispositius mòbils segueixi creixent durant el pròxim any i les previsions ho confirmen, al menys 1'3 bilions de persones en el món faran part del seu treball mitjançant aquest tipus de dispositius en el 2015. A això se li ha d'afegir, que el 87 % dels enquestats que actualment utilitzen el vídeo per a teletreballar, afirma que l'ús de la videoconferència permet treballar sense sentir-se desconnectat o allunyat de les seves responsabilitats i companys. Per tant, la mobilitat s'està convertin en la gran aliada per el creixement de l'ús del vídeo. Però no només la mobilitat i el teletreball ajudaran al seu creixement les empreses, sinó també altres factors com l'augment d'usuaris connectats per empresa (94 % de la mostra); millores en l'accessibilitat (85 %), així com una major integració del víedo en el software comercial (83 %).

A dia d'avui, són molts els serveis de videoconferència disponibles, però molt pocs els que ofereixen qualitat professional en alta definició i prestacions especialment dissenyats per a l'empresa. Així, serveis de videoconferència al núvol como OIGAA Meeting, que ja compta amb més de 8.000 usuaris, ofereixen els nivells de qualitat, fiabilitat i les funcionalitats que una companyia necessita. A més, OIGAA Meeting és la solució professional més flexible del mercat, ja que permet al client adaptar de forma automàtica el cost mensual a l'ús real del servei, una despesa que inclòs desapareix per als clients que no realitzen cap videoconferència al mes i que ja tingui altre servei OIGAA 360 contractat amb la companyia. Però no només això, OIGAA Meeting facilita la mobilitat i el teletreball, ja que ofereix la possibilitat de realitzar una videoconferència des de qualsevol dispositiu (pc’s, smartphone, tablets ja sigui amb iOS o Android) i des de qualsevol lloc amb connexió a Internet mòbil 3G/4G/wifi oferint la flexibilitat i la mobilitat que els treballadors necessitaran.

La Telefonia IP (Telecomunicacions d'última generació)